Total de visualitzacions de pàgina:

dissabte, 23 de març del 2013

VIDA SOCIAL.SI US PLAU, ANEM AL TEATRE


Aquest article, ha estat recuperat de l´antic TROBADOR        Dijous 26 de juny del 2007


“MENS SANA IN CORPORE SANO”

Almenys això sembla, que va escriure un poeta satíric de l´antiga Roma (Desè Juny Juvenalius) i encara que la frase la llegim incompleta*, la qual cosa canvia exprofessament el seu sentit per tal d´adaptar-lo al mon de l´esport, la veritat es que quadra força be.

Però... no tot ha d´estar esforç físic a la vida!! ... També es necessari  “l´esport mental”. Recordo que, un regidor municipal d’esports d´una de les quatre capitals catalanes, en confiança em va deixar anar; “L´esport es molt necessari, sobre tot pels nanos. Si pugen competint entre ells, no pensen en crear problemes polítics ni socials. A l´hora que els pares també s´impliquen i tampoc ho fan”.

SINOPSI I INTENCIÓ DE LA OBRA
Vaig guardar silenci,  mentre per dins del cap, em picava com una vespa el que m´acabava d´escoltar.  Si mes no, una reacció espontània em va donar la resposta adequada, per tal de combatre aquest punyent argument;  “Menys esport i mes consciencia de Classe”

Per tal de posar en marxa aquesta màxima, entre el desenvolupament muscular i la intel·ligència, “El mètode Grönholm” va estar una contribució neta, sobre tot a l´hora de compatibilitzar i anivellar les dues activitats, i si a la qüestió li afegim una instructiva passejada pel casc antic de Barcelona, un bon soparet, (sense luxes), i finalment unes copes a la fresca, podrem entendre que la dinàmica creada ens impulses a preparar la propera activitat física, una sortida a la Fou de Bor (La Cerdanya) i arrodonir d´aquesta manera una magnifica nit.


Quim

* Frase completa “Orandum est ut sit mens sana in corpore sano”
   ( “Cal pregar als Deus que ens concedeixin una ment sana en un cos sa”)


  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada